Leer zeezeilen 

voorbeeld van hoe de week er uit zou kunnen zien

Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur komt u aan boord. Eerst een kop koffie of thee met wat erbij. Kennismaken met eventuele andere bemanningsleden. De kooien toebedeeld krijgen. Dan volgt de uitleg van het schip. Hoe worden de zeilen gezet. Hoe wordt een rif in het grootzeil gestoken. Hoe schieten we een val op en hoe beleggen we die aan de mast.

 

 

 

Tussen 15.00 en 16.00 uur vertrekken we uit Lelystad. Eerst een sluis met een verval van 6 meter. We “vallen” naar boven, zó snel gaat dat. Overigens is dat wel afhankelijk van de sluismeester. Daarna varen we de sluis uit en gaan de zeilen zetten. ’s Avonds varen we door het Noordzeekanaal richting IJmuiden. We gaan daar de “kleine” sluis in. Uiteraard is de sluis verlicht, maar als de sluisdeur opengaat en de brug is gedraaid varen we domweg het pikdonkere gat in. We gaan naar SEAPORT MARINA. Daar leggen wij zo stil mogelijk, het immers al midden in de nacht, de DiDiZ in een box. Dan volgt onze eerste “voor en achter”. We kletsen nog even wat na en zoeken dan onze kooi op.

De zondagmorgen begint rustig. Wij gaan ons eerst “onthaasten”. Een uitgebreid ontbijt volgt. Daarna lekker douchen. Eventueel nog wat uitleg over het schip. Vooral touwbehandeling is belangrijk. Zo omstreeks 15.00 vertrekken wij richting Engeland. Dan volgt een nachttocht. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit behoorlijk spannend zijn. Zondagmorgen zullen we dan tussen 08.00 en 12.00 uur BST (British Summer Time) in Harwich binnenlopen. Uiteraard nemen wij daar weer onze “voor en achter”. Wij kunnen een wandeling maken in Harwich.

Om 16.00 BST gaan we de rivier Orwell op richting Ipswich. Ongeveer om 19.00 uur ligt de DiDiZ dan in de jachthaven met, uiteraard, weer een “voor en achter”. Afhankelijk van de omstandigheden en de wens van de groep hebben we daar een “vrije dag”. Dinsdag gaan we naar “Woolverstone Harbour” of de “Royal Harwich Yachtclub”. Daar gaan we naar Pinn Mill, naar de Butt and Oyster, een eeuwenoude pub aan de River Orwell.
Donderdagmorgen varen we weer uit richting de Noordzee. Dat wil zeggen: we gaan weer naar Nederland. Afhankelijk van de omstandigheden zullen we daar in de loop van vrijdag aan komen.


 

Wat kost het?

Voor individuele boekingen kost een weektocht € 680,- per persoon. Dat is inclusief havengelden, motoruren, alle maaltijden en drinken aan boord. Niet inclusief is het alcoholgebruik aan boord van de DiDiZ en het “walgebeuren”.

Het is belangrijk goedkoper om een eigen groep van maximaal vier personen samen te stellen. U huurt dan voor die week het hele schip inclusief schipper, havengelden, motoruren, alle maaltijden en dranken aan boord voor de prijs van € 2250,-

U dient zelf te zorgen voor een reis- en annuleringsverzekering.

 
ion