Leer zeezeilen 

een Volle  week zeezeilen!

Het varen met een klassiek gebouwd zeiljacht met een lengte van 13,5 meter en 13 ton zwaar vergt enige inspanning en kennis. Die kennis heeft u in eerste instantie niet nodig. Gaandeweg komt de ervaring en het inzicht. Dat gebeurt met moderne hulpmiddelen zoals GPS, Elektronische kaartplotter, Radar en Autopilot. U gaat daarmee leren werken. Niet alleen op een schoolse, theoretische manier maar vooral vanuit de praktijk. U zult ook leren hoe de zee met u omgaat en omgekeerd, hoe u met de zee omgaat. Meestal zijn de ervaringen van de deelnemers onvergetelijk. Ook ú zult meemaken dat de positieve herinneringen aan de gemaakte zeezeiltocht nog jaren in uw herinnering blijven leven...

Het mooie is natuurlijk dat u het schip vaart als ware het uw eigen schip. Zeilen zetten, trimmen, wisselen en weer strijken, het schip schoon houden, de navigatie bekijken en uitvoeren, positie in kaart brengen, zien hoever en hoe snel gevaren is, koffie zetten, slapen terwijl u de wacht aan anderen overlaat, het weer wakker gemaakt worden omdat uw wacht weer aan de beurt is. Met het schip aankomen in een vreemde haven, het liefst een buitenlandse. Het schip aanleggen met een lijn voor, een lijn achter en dan eindelijk de welverdiende borrel die uiteraard de naam heeft gekregen van het “Voor en Achter”. De warme maaltijd die door u of één van u is klaargemaakt, smaakt dan extra lekker.Een van de laatste taken is het opruimen en schoonmaken van het schip.

Ik begeleid u in dit gebeuren en zorg dat u zo veel mogelijk ervaring opdoet tijdens de hele tocht zodat u, als u weer veilig terug bent in Lelystad, weet hoe u met de zee bent omgegaan en u ook weet hoe de zee met u is omgegaan.

Want één ding is zeker; de zee is en blijft de baas! Benieuwd hoe een zeilweek eruit kan zien? >>lees verder<<