dagtochten & vakanties

WEEKEND

Huur de DiDiZ en schipper om met familie, vrienden of collega’s een weekendtocht op de DiDiZ te maken. Een weekend van samen zijn werkt stimulerend. Het is leuk om op een andere manier met elkaar om te gaan. Overdag varen en ’s avonds in een haven of voor anker, napraten over de dag of over andere onderwerpen. Het maakt niet uit. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de sfeer dan gezellig en ontspannen is. Het sportief bezig zijn op een zeegaand zeilschip werkt verbroederend. Jullie worden een “team”.

Een weekendtocht met de DiDiZ voor van maximaal vijf personen geeft op het Markermeer veel mogelijkheden. Binnen een weekend kunnen, vanuit de thuishaven Lelystad-Haven, verschillende bestemmingen bereikt worden. Het weekend begint zaterdag om 10.00 uur in Lelystad-Haven aan boord van de DiDiZ met koffie of thee en een introductiegesprek. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt een bestemming gekozen. Dat kan Volendam zijn, maar Hoorn of Enkhuizen behoren ook tot de mogelijkheden.

Misschien wordt er helemaal geen haven aangelopen en blijven we zeilen tot we ergens voor anker gaan. Dat is afhankelijk van omstandigheden en jullie wens. Zondag gaan we weer varen. Ook hier geldt weer dat de omstandigheden en jullie wens bepalend zijn. Wel dienen we ons uiterlijk om 18.30 uur aan te bieden bij de sluis om geschut te kunnen worden. In de praktijk betekent dit dat de tocht om ongeveer 19.30 uur eindigt.

Voor eventuele maaltijden aan boord worden aparte afspraken gemaakt. Het is immers niet bekend uit hoeveel personen de groep bestaat en wat de groep wil.

Om veilig te kunnen varen mag er voor en tijdens de vaartocht geen alcoholhoudende drank worden genuttigd.