dagtochten & vakanties

midweek

Huur de DiDiZ en schipper om met familie, vrienden of collega’s een midweektocht op de DiDiZ te maken. Een midweek van samen zijn. Het is leuk om op een andere manier met elkaar om te gaan. Overdag varen en ’s avonds in een haven of voor anker, napraten over de dag of over andere onderwerpen. Het maakt niet uit. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de sfeer dan gezellig en ontspannen is. Het sportief bezig zijn op een zeegaand zeilschip werkt verbroederend. Jullie worden een “team”.

Een midweektocht met de DiDiZ voor een groep van maximaal vijf personen geeft op het Markermeer en IJsselmeer veel mogelijkheden. Binnen een midweek kunnen vanuit de thuishaven Lelystad-Haven verschillende bestemmingen bereikt worden.

De midweek begint dinsdag om 10.00 uur in Lelystad-Haven aan boord van de DiDiZ met koffie of thee en een introductiegesprek. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt een bestemming gekozen.Dat kan Volendam zijn, maar Hoorn of Enkhuizen behoren ook tot de mogelijkheden.

Het mooie is natuurlijk dat u het schip vaart als ware het uw eigen schip. Zeilen zetten, trimmen, wisselen en weer strijken. Het schip schoon houden. De navigatie bekijken en uitvoeren. Positie in de kaart brengen, zien hoever en hoe snel gevaren is. Koffie zetten, eten maken. Met het schip aankomen in een haven. Het schip aanleggen met een lijn voor, een lijn achter en dan, eindelijk, de welverdiende borrel die, uiteraard, de naam heeft gekregen van het “Voor en Achter”. De warme maaltijd die door u of één van u is gemaakt, smaakt dan extra lekker. Het opruimen en schoonmaken van het schip. Het napraten met een hapje en een drankje. Het slapen gaan. Kortom, watersport en gezelligheid beleven. Misschien wordt er helemaal geen haven aangelopen en blijven we zeilen tot we ergens voor anker gaan. Dat is afhankelijk van omstandigheden en jullie wens.

Woensdag en donderdag gaan we weer varen. Ook hier geldt weer dat de omstandigheden en uw wens bepalend zijn. Wel dienen we ons donderdag uiterlijk om 18.30 uur aan te bieden bij de sluis om geschut te kunnen worden. In de praktijk betekent dit dat de tocht donderdag om ongeveer 19.30 uur eindigt. In het geval we te laat aankomen om nog geschut te worden, blijven we de nacht voor de sluis liggen.

Vrijdagmorgen om ongeveer 08.00 uur worden we dan geschut. Om ongeveer 10.00 uur zullen we dan weer in de thuishaven aangemeerd liggen.

Om veilig te kunnen varen mag er voor en tijdens het varen geen alcoholhoudende drank worden genuttigd.

Voor eventuele maaltijden aan boord worden aparte afspraken gemaakt. Het is immers niet bekend uit hoeveel personen de groep bestaat en wat de groep wil.